0

Condoom met consensus: goed idee of niet?

Een condoom met consensus: wat is dat eigenlijk? Hiervoor moeten we kijken naar de betekenis van het woord ‘consensus’. Er wordt ‘consensus’ bereikt wanneer er overeenstemming is. In combinatie met het woord ‘condoom’ gaat het dus om een condoom dat alleen gebruikt kan worden wanneer beide partijen instemmen met het gebruik van het condoom.

 

Tulipan maakt het condoom met consensus

Het bekende Argentijnse merk Tulipan komt met het condoom met consensus. Het merk wil met dit condoom aangeven dat het heel belangrijk is dat seks gewenst is door beide partijen en niet slechts door één van beide partijen. Daarom moet dit unieke condoom ervoor zorgen dat het ‘feestje’ niet doorgaat als één van beide er geen zin in heeft. Dit wil zeggen; het condoom is vrij standaard, maar de verpakking ervan is uniek.

 

Een verpakking met vier buttons

De verpakking van het condoom met consensus is voorzien van vier buttons. De verpakking kan niet worden geopend zonder alle vier de buttons tegelijkertijd in te drukken. Dit betekent dat er vier handen nodig zijn om het pakje te openen en het condoom eruit te nemen. Beide sekspartners moeten dus meewerken om het condoom te pakken te krijgen. Voor de Argentijnse condoomfabrikant zorgt dit nieuwe condoom voor een belangrijke extra boodschap. Condooms horen vooral veilig te zijn en veiligheid betekent ook dat beide partijen moeten instemmen met de seks.

 

Niet in alle gevallen ideaal

Het gebruik van condooms is niet erg populair in Argentinië. Maar liefst 1 op de 5 Argentijnse heren heeft nog nooit gebruik gemaakt van een condoom. De vraag is dan ook of dit condoom daar verandering in gaat brengen. Daarnaast is het ook geen optie voor alle condooms op de markt, hoewel het idee erachter natuurlijk fantastisch is. Er zijn namelijk mensen die condooms single gebruiken, bijvoorbeeld om een vibrator heen voor de hygiëne. Je wilt dan natuurlijk niet eerst even naar de buurman lopen om te vragen of hij je wil helpen om je condoomverpakking open te maken.

 

Diverse soorten condooms online kopen

Er zijn veel meningen over het condoom met consensus. Waar de meningen niet over verdeeld zijn, is dat het condoom vooral veilig moet zijn. Bij ons kun je uitsluitend goedgekeurde, veilige condooms kopen. Bekijk ons assortiment en ontdek de mogelijkheden.