0

Condoom weetjes: daar kennen jongeren er te weinig van

Condoom weetjes zijn er natuurlijk meer dan genoeg. Wij hebben ook al vaker interessante condoom weetjes met je gedeeld, zoals het feit dat het dunste condoom dunner is dan een mensenhaar. Toch lijkt het erop dat de meest belangrijke weetjes over condooms vrij onbekend zijn onder de Nederlandse jeugd. Dit zorgt ervoor dat Nederlandse jongeren onnodig vaak een SOA oplopen. 

 

Jongeren zouden meer condoom weetjes moeten kennen

Volgens recentelijk onderzoek gebruikt 85 procent van de Nederlandse jongeren niet altijd een condoom en dat is een verontrustend hoog percentage. Het is dan ook zo dat Nederlandse jongeren zich onvoldoende bewust zijn van de risico’s van onveilige seks. Maar liefst 30.000 jongeren worden met een SOA besmet. Dit is het aantal op jaarbasis en dat is natuurlijk schrikbarend hoog, zeker wanneer je je bedenkt dat de jongeren de besmetting hadden kunnen voorkomen door voldoende op de hoogte te zijn van het gebruik van condooms. 

 

Jongeren hebben vaak meerdere sekspartners

In deze tijd hebben jongeren meer verschillende sekspartners dan twintig jaar geleden. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat het nu bijzonder makkelijk is om (seks)dates te plannen. Hier worden diverse apps, zoals Tinder, dagelijks voor gebruikt. Door de grotere wisseling aan seksuele contacten loopt het aantal besmettingen ook snel op. Dit kan grote gevolgen hebben. Zo kan een vrouw onvruchtbaar worden wanneer een chlamydia besmetting niet tijdig wordt opgemerkt en behandeld. Het blijkt ook dat jongeren makkelijk denken over onveilige seks, omdat zij van mening zijn dat iedere SOA eenvoudig en snel kan worden genezen door de eigen huisarts. 

 

Condooms hoeven de pret niet in de weg te staan

Een ander interessant condoom weetje is wel dat jongeren, en dan vooral de jongens, van mening zijn dat vrijen met condoom gewoon minder lekker is. Eigenlijk is dit geen goed weetje, want het is niet waar. Voorheen klopte dit statement wel, maar tegenwoordig zijn de condooms van zo’n goede kwaliteit dat er nauwelijks nog sprake is van een afname van het gevoel voor de man. Wij raden je dan ook aan om altijd gebruik te maken van een condoom, om jezelf en je (seks)partner te beschermen. Natuurlijk kun je bij ons diverse goedgekeurde condooms online bestellen op discrete wijze.