0

Condoomcontainer zorgt voor rechtszaak

Een condoomcontainer zorgt voor flink wat ellende voor twee partijen. Het gaat om twee buitenlandse partijen die voor een kort geding bij de rechtbank in Den Haag terecht zijn gekomen. De betreffende condoomcontainer staat op dit moment in een douane-entrepot vast in de haven van Rotterdam totdat de rechtbank uitspraak in de zaak doet.

 

Condoomcontainer bevat een betwiste lading

De condoomcontainer waar het allemaal om gaat is volledig volgeladen met condooms van het merk Durex. Niets mis mee, zou je zeggen, maar twee partijen zijn nu met elkaar in gevecht over de betreffende lading, die naar Nederland is verzonden vanuit Senegal. De eigenaar van de condooms in de condoomcontainer, Ocean Company Afrique Suari, geeft aan dat het de bedoeling is dan de condooms uiteindelijk verkocht gaan worden in Afrika. Aan de andere kant staat het bedrijf LRC Products. Dit is een Engelse onderneming die in Europa het merkrecht op de verkoop heeft van Durex condooms. LRC Products denkt dat dit helemaal niet de bedoeling is, maar dat het Afrikaanse bedrijf de Durex condooms illegaal in Europa wil verkopen tegen een lage prijs om snel winst te maken.

 

De condooms moeten nog worden getest

Een belangrijke vraag in de zaak is natuurlijk wel of het om echte Durex condooms gaat of dat het gaat om nagemaakte condooms in Durex verpakkingen. Dit is nog niet vastgesteld en is voor de zaak vanzelfsprekend wel belangrijk. Duidelijk is wel dat de condooms een andere verpakking hebben dan de Durex condooms die we op de Europese markt zien. Volgens een woordvoerder is dit logisch, omdat de condooms op de Afrikaanse markt een andere verpakking hebben. In Europa hebben we te maken met de voorwaarden van de Europese Unie en in Afrika niet. Dit zorgt voor het verschil in verpakking. Voor alsnog wordt er dan ook van uit gegaan dat het om originele Durex condooms gaat.
 

Goede kansen voor de Engelse partij

De condoomcontainer blijft vast staan tot er een uitspraak is, maar de kans is groot dat de Engelse partij gelijk krijgt van de rechtbank in Den Haag. Het is dan ook ongeloofwaardig dat een condoomcontainer eerst vanuit Senegal naar de Rotterdamse haven wordt gebracht om vervolgens terug te worden verzonden naar Afrika voor verkoop op de Afrikaanse markt. Anderzijds zijn er ook partijen die denken dat dit juist logisch is, omdat het bedrijf condooms laat ompakken in Nederland. De condooms komen in elk geval niet op de Nederlandse markt terecht. Overigens hoeven Durex condooms helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt ze bij ons tegen een vriendelijke prijs bestellen.