0

Condoomgebruik onder jongeren op vakantie

Het condoomgebruik onder jongeren is in ons land vrij goed, maar de zaken zijn op vakantie natuurlijk altijd even anders dan anders. Wanneer we op vakantie gaan, dan zijn we in alles nét even makkelijker. Dit blijkt ook op te gaan voor het condoomgebruik onder jongeren. Een groot deel van de jongeren maakt zich op een bepaald moment tijdens de vakantie of net na thuiskomst zorgen over zwangerschap of een SOA. Dit geeft aan dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan het condoomgebruik op vakantie. 
 

Algemeen condoomgebruik onder jongeren

Wanneer we kijken naar het algemene condoomgebruik onder jongeren, dus ook wanneer zij niet op vakantie zijn, dan zien we dat een groot deel van deze groep veilig vrijt. Het gaat dan om jongeren tussen de 14 en 35 jaar. Het overkomt 2 op de 5 jongeren wel eens dat zij willen vrijen, maar geen condoom bij zich hebben. Ongeveer 50 procent van deze jongeren kiest er op dat moment voor om het niet te doen. De andere helft kiest ervoor om het dan maar onveilig te doen. 
 

Hoe gaat dat tijdens de vakantie?

Onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de jongeren die zonder ouders op vakantie gaan condooms meenemen vanaf huis. Het gaat dan om 56 procent. Dit lijk veel, maar het betekent natuurlijk ook dat bijna de helft van alle jongeren geen condooms meenemen op vakantie en de kans dat er condooms worden verkocht op de vakantiebestemming is relatief klein. Hier staat tegenover dat de kans dat de jongeren seks hebben veel groter is op vakantie dan wanneer zij thuis zijn. Dit heeft vooral te maken met het gevoel van zelfstandigheid, volwassenheid en vrijheid dat de jongeren ervaren wanneer zij op vakantie zijn. Het is belangrijk om het condoomgebruik onder jongeren te verbeteren. 
 

Koop nu alvast je condooms voor de vakantie

Ga jij binnenkort op vakantie als vrijgezel en wil je goed voorbereid zijn? Koop dan nu alvast je condooms en je weet zeker dat je tijdens je vakantie safe zit. Natuurlijk kun je bij ons diverse soorten condooms bestellen tegen een vriendelijke prijs en wij versturen discreet en snel. Check ons online aanbod en plaats je bestelling