0

Condooms en glijmiddel zijn een gouden duo

Condooms en glijmiddel worden steeds vaker gecombineerd en hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Een heel belangrijke reden is wel dat veel vrouwen de penetratie gewoonweg veel prettiger vinden wanneer er glijmiddel wordt gebruikt. Voor mannen zitten er ook zeker voordelen aan het combineren van condooms en glijmiddel. Zij ervaren namelijk ook minder fysieke ongemakken. 
 

Nog altijd veel mannen tegen condooms

Er zijn nog altijd vrij veel mannen die het gebruik van condooms niet erg fijn vinden. Een heel bekend ‘excuus’ is wel dat de gevoeligheid verminderd wanneer er een condoom wordt gebruikt. Experts bestempelen dit als een excuus dat zeker niet opgaat in deze tijd. In het verleden was het inderdaad zo dat condooms een slechte invloed hadden op de gevoeligheid, maar tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval. Dan zijn er ook mannen die geen condoom willen gebruiken omdat zij veel wrijving ervaren. Dit is kan inderdaad een probleem zijn en dat probleem wordt opgelost door condooms en glijmiddel te combineren. 
 

Condooms en glijmiddel combineren om wrijving tegen te gaan

Er worden veel zaken genoemd die ervoor zorgen dat het condoom niet bij iedereen even populair is. De verminderde gevoeligheid hebben we al uit de weg geruimd als geldig excuus. Daarnaast zijn velen ook van mening dat het omdoen van het condoom de sfeer verpest. Dit kan worden verholpen door ook hier iets erotisch van te maken. Alles beter dan geen condoom gebruiken, aldus de experts. Een andere veel gehoorde klacht is het ontstaan van wrijving tijdens het hebben van seks met condoom. Deze klacht vinden experts terecht. Er zijn inderdaad mannen die wrijving ervaren, waardoor hitte wordt ervaren. Dat is niet altijd prettig. Daarnaast kunnen condooms zorgen voor meer droogte, zowel bij man als bij vrouw, wat de wrijving versterkt. Experts adviseren om condooms en glijmiddel te combineren om deze problemen weg te nemen. 
 

Goede condooms kopen

Je kunt altijd last hebben van wrijving, maar dit kan ook te maken hebben met de condooms die je gebruikt. Hierin is elke man verschillend. Je kunt het eens testen door verschillende condooms te proberen. Er zijn meer dan voldoende goede condooms te koop en wellicht zijn er condooms die voor jou de wrijving wegnemen, al is het zeker ook voor mannen een aanrader om condooms en glijmiddel te combineren. Wil jij goede condooms kopen? Dan ben je bij ons natuurlijk van harte welkom.