0

Condooms worden gratis in Frankrijk

Minister Buzyn van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat condooms in de toekomst gratis zullen worden verstrekt in Frankrijk. Zowel heren als dames die condooms willen hebben hoeven alleen maar even langs de huisarts te gaan. Hier leggen zij voor dat zij veilig willen vrijen met condooms en vervolgens schrijft de huisarts een receptje uit voor de condooms. Met dit recept kunnen zij gratis condooms halen bij de plaatselijke apotheek.
 

Condooms worden volledig vergoed

Wanneer condooms op recept worden gehaald bij de apotheek, dan krijgen de mensen deze volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Zij moeten de condooms dus wel eerst betalen bij de apotheek, maar krijgen het bedrag vervolgens van de zorgverzekeraar terugbetaald. De maatregel is genomen om de strijd tegen hiv aan te sterken. Het blijkt namelijk dat veel Fransen wel een condoom gebruiken wanneer zij voor het eerst geslachtsgemeenschap met iemand hebben, maar daarna wordt er eigenlijk al geen condoom meer gebruikt. Duidelijk mag zijn dat je iemand na een eenmalige vrijpartij onvoldoende kent om te weten dat deze persoon helemaal gezond is. In Frankrijk zijn het vooral jongeren die hiv oplopen. Op jaarbasis worden er maar liefst 6.000 personen met het hiv-virus besmet.
 

Geen keuze in de apotheek

Een belangrijk voordeel van de condooms op recept is natuurlijk wel dat je deze niet meer zelf hoeft te betalen. Daar gaat het dan ook om in Frankrijk. De minister van Volksgezondheid denkt namelijk dat mensen vooral geen condoom gebruiken omdat zij deze zelf moeten kopen. Een nadeel is dan weer wel dat de mensen geen keuze hebben bij de apotheek. Zij krijgen de condooms op het recept en er is vastgesteld dat er dan alleen Eden condooms verstrekt mogen worden. Dit is een goedkoop merk dat een goede veiligheid garandeert. Op het recept kan aangegeven staan dat de persoon 6, 12 of 24 condooms krijgt, maar deze zijn dus altijd van hetzelfde merk. Wil je iets anders? Dan moet je de dus gewoon in de winkel of online condooms kopen en krijg je deze niet vergoed.
 

Voordelige en veilige condooms

Het gebruik van condooms hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Wanneer je een kijkje neemt in ons assortiment, dan zie je dat er veel goedkope condooms beschikbaar zijn. Alle condooms in onze shop bieden een optimale kwaliteitsgarantie en zijn volledig goedgekeurd. In Nederland moet je je condooms nog gewoon zelf betalen. Dan is een prijsvoordeel toch wel prettig! Bestel eenvoudig, snel en discreet online.