0

Delfts Blauw van Durex moet veilig vrijen aanmoedigen

Delfts Blauw van Durex: wie had ooit gedacht dat het traditionele Delfts Blauw in één adem genoemd zou worden met een groot condoommerk? Niemand waarschijnlijk, en toch is het waar. We krijgen op korte termijn steeds meer te maken met Delfts Blauw van Durex en hier is een belangrijke reden voor. Het is namelijk zo dat nog veel te weinig Nederlanders gebruik maken van condooms op momenten waarop dit eigenlijk wel zou moeten. In 2018 maakte slechts 1 op de 3 Nederlanders gebruik van condooms en dat is veel te weinig. Met Delfts Blauw van Durex wil het condoommerk hier verandering in brengen. 

 

Wat is Delfts Blauw van Durex eigenlijk?

Leuk natuurlijk, dat Delfts Blauw van Durex, maar waar hebben we het nu eigenlijk over? We hebben het over een nieuwe campagne van het condoommerk. Durex gaat gebruik maken van de Delfts Blauwe kleuren om hét Nederlandse cultuursymbool in te zetten als aanmoediging om vaker condooms te gebruiken. Het bedrijf Brand Builders ontwikkelde de campagne voor het Delfts Blauw van Durex. Dit betekent dat er ook daadwerkelijk speciale Delfts Blauw condooms van het merk op de markt gaan verschijnen. Wie aan Delfts Blauw denkt, denk eigenlijk direct aan het schattige boerenpaar dat elkaar een kusje geeft. Veel Nederlanders hebben het beeldje zelfs in de kast staan of hebben er een tegeltje van hangen. Dit symbool wordt nu aangesproken door Durex. 

 

Nog te veel mensen met een SOA

Durex geeft aan dat 2 op de 3 Nederlanders geen gebruik maakt van een condoom om zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen. Hier staat tegenover dat er nog veel te veel mensen met een SOA zijn. De meest voorkomende SOA in ons land is chlamydia. Gemiddeld gaat het om een ruime 20.000 besmettingen per jaar. Dit aantal is uitsluitend gebaseerd op personen die aankloppen bij de centra seksuele gezondheid. Het gaat dus nog niet eens om alle besmettingen. Met Delfts Blauw van Durex wil het condoommerk wederom duidelijk maken dat je echt goede condooms nodig hebt om een SOA te voorkomen. 

 

Voordelig goede condooms bestellen

Condooms zijn er natuurlijk van veel verschillende fabrikanten en in verschillende uitvoeringen. Het Delfts Blauw van Durex wordt hieraan toegevoegd. Geef jij de voorkeur aan een ander merk? Let er dan wel altijd op dat de condooms goedgekeurd zijn. Bestel je jouw condooms voordelig bij ons? Dan ben je er zeker van dat je betrouwbare, goedgekeurde condooms koopt. Uiteraard zorgen wij voor een discrete verzending van je bestelling.