0

Een condoom in de wasmachine? Heel normaal!

Dat er in Amerika wel eens dingen gebeuren waar wij met ons verstand niet bij kunnen, dat is geen geheim. Het is goed mogelijk dat de Amerikanen soms dingen niet begrijpen die wij Nederlanders doen.. Toch zijn bepaalde Amerikanen nu wel een heel eigenaardige weg in geslagen. Zij stoppen condooms in de wasmachine om gewoon opnieuw te kunnen gebruiken.

Condooms zijn niet bedoeld voor hergebruik

Kun je je voorstellen dat je langs de tuin van je buren loopt en een waslijn vol gewassen condooms ziet? In Amerika is het in bepaalde wijken tegenwoordig heel normaal. Men kijkt er niet eens meer van op, al zal er af en toe best een schouderklopje worden uitgedeeld wanneer er een groter aantal condooms aan de lijn hangt te wapperen. Het Amerikaanse ziektecentrum heeft nu een serieuze waarschuwing uitgezonden naar de Amerikanen dat condooms niet bedoeld zijn voor hergebruik.
 

Risico op zwangerschap en SOA

Het ziektecentrum geeft duidelijk aan dat het niet de bedoeling is om condooms in de wasmachine te stoppen of met de hand te wassen, zodat deze nog eens gebruikt kunnen worden. Hier zijn condooms niet voor bedoeld. Het risico op lekken, scheuren of breken van het condoom is dan ook groot. Dit betekent dat er makkelijk ongewenste zwangerschappen kunnen ontstaan, evenals besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen. Echt hygiënisch is het ook al niet, want zeep en wasmiddel kunnen niet alle micro-organismen uit het condoom verwijderen.
 

Condooms worden ook nog eens veel te wijd

Veel dingen die je te heet wast worden kleiner. We hebben er allemaal waarschijnlijk wel een ervaring mee, in meer of mindere mate. Voor condooms blijkt het juist andersom te zijn. Was je ze met warm of heet water, dan worden zij juist groter. Hierdoor past het condoom niet goed meer en is de rek eruit. Nóg een reden om condooms gewoon niet te hergebruiken. De gezondheidsrisico’s zijn eenvoudigweg té groot.


Bespaar niet op condooms

Een duidelijke waarschuwing: gebruik gewoon voor iedere vrijpartij een nieuw condoom! Om de kosten hoef je het niet te laten, want online condooms kopen zijn tegenwoordig heel betaalbaar. Je kunt ze zo duur maken als je zelf wilt, zolang je er rekening mee houdt dat de condooms wel goedgekeurd zijn. Bij ons kun je de meest uiteenlopende condooms bestellen, allen goedgekeurd, in diverse prijsklassen. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.