0

Hebben hydrogel condooms de toekomst?

Condooms veranderen door de tijd heen. Je kunt je voorstellen dat condooms van latex, zoals we ze nu vooral kennen, in een verder verleden nog niet bestonden. Wat gebruikten ze toen eigenlijk? Er werden meerdere materialen gebruikt om toch veilig te kunnen vrijen. Zo werd er gebruik gemaakt van vulkanisch rubber, van linnen en van, jawel, geitenblazen! Je moet er toch niet aan denken.. Gelukkig leven we in een moderne tijd en kunnen we het nu gewoon met latex doen, letterlijk. Toch lijkt ook dit te gaan veranderen. Er komt namelijk een nieuw soort condoom op de markt.
 

Condooms van hydrogel

De nieuwe condooms die de markt moeten gaan veroveren zijn gemaakt van hydrogel. Goede kans dat je hier niet eerder van hebt gehoord. Wanneer we kijken naar de kenmerken van hydrogel, dan is het wel begrijpelijk dat de keuze op dit materiaal is gevallen. Hydrogel voelt namelijk op de eerste plaats glibberig aan, waardoor er geen glijmiddel meer nodig zou zijn. Daarnaast voelt het aan als echte huid en dit zou het gevoel en het genot moeten vergroten.
 

Mogelijk zelfs veiliger dan latex

De makers van de hydrogel condoom geven aan dat deze condooms mogelijk zelfs veiliger zijn dan de condooms van latex. Nu is latex natuurlijk al zeer betrouwbaar, dus hoe kan het nog beter? Daar hebben de ontwikkelaars een verklaring voor. Omdat hydrogel al extra glibberig van zichzelf is zou het condoom minder snel scheuren dan een condoom van latex, die van zichzelf niet zo glibberig is. Je hebt nu eenmaal niet altijd glijmiddel bij de hand.
 

Gemaakt met behulp van subsidie

Het condoom van hydrogel wordt gemaakt door een Australische onderneming. Het idee ontstond al in 2013, maar er waren onvoldoende financiële middelen om echt van start te gaan. Uiteindelijk werd het idee voorgelegd om subsidie te kunnen krijgen en dit lukte. Er werd een flinke lading geld neergeteld om de productie van start te laten gaan. Het bedrijf wil de hydrogel condooms onderbrengen bij een groot merk, zoals Durex, maar er is nog geen merk aangesproken. De verwachting is dat de eerste hydrogel condooms in 2020 of 2021 op de markt zullen verschijnen. Tot die tijd kun je natuurlijk ook gewoon de meest betrouwbare condooms bij ons kopen!