0

Hoe goed zijn goedkope condooms?

Condooms zijn er in de meest uiteenlopende varianten. Natuurlijk zijn er de bijzonder gevormde condooms, bijvoorbeeld met puntjes of ribbels, en er zijn varianten met smaken. Deze condooms zijn over het algemeen wat duurder, vooral omdat zij iets extra’s toevoegen.Wanneer we kijken naar het gewone condoom, dan zien we ook behoorlijke prijsverschillen. Het ene soort condoom kost 50 cent per stuk, terwijl het andere 5 euro per stuk kost. We hebben het dan over de standaard condooms, dus zonder extraatjes om het plezier te verhogen. De vraag is dan natuurlijk wat nu het verschil is tussen de variant van 50 cent en die van 5 euro.  

Weinig noemenswaardige verschillen
Voor het televisieprogramma ‘Voor hetzelfde geld’ werden verschillende variantencondooms getest. Hierbij werden de goedkope en de dure condooms in de standaard variant onder de loep genomen en werd onder meer de kwaliteit, stevigheid en het gebruiksgemakonderzocht. Wat bleek? De duurdere condooms waren niet van veel betere kwaliteit dan de goedkope varianten. Uiteindelijk bleken ook de goedkope condooms een goede kwaliteit tebezitten. Je kunt dus van de standaard condooms evengoed goedkope varianten kopen. Je kunt er dan wel 10 hebben voor hetzelfde geld als voor 1 duurder exemplaar. Dat is natuurlijk 10x meer plezier!  

Let wel op het CE-label
Het is bij de aanschaf van condooms wel altijd belangrijk om erop te letten dat deze condooms voorzien zijn van een CE-label. Dit is het label dat aangeeft dat het condoom veilig is in gebruik. Condooms die dit label niet hebben kunnen beter niet worden gebruikt. Er zijn ook meer dan voldoende goedkope condooms die van dit label voorzien zijn. Daarnaast is het uiteraard altijd van belang dat het condoom op het moment van gebruik nog goed is. Op iedere verpakking staat een houdbaarheidsdatum vermeld. Het is niet aan te raden om het condoom na het verstrijken van deze datum nog te gebruiken.