0

Hoeveel condooms worden er jaarlijks verkocht?

Hoeveel condooms worden er eigenlijk op jaarbasis gekocht? Deze vraag wordt vaker gesteld en hier komt nu een antwoord op. Onderzoek heeft namelijk vastgesteld dat er op jaarbasis in Nederland 30 miljoen condooms worden verkocht door de bekende, legale verkooppunten. Hierbij gaat het om supermarkten en drogisterijen, maar natuurlijk ook om online webwinkels die condooms verkopen. Hoeveel condooms worden er dan per persoon gekocht per jaar? Het gaat dan op jaarbasis om 2 condooms per persoon, maar hierbij worden uiteraard de baby’s, kinderen en bejaarden in meegerekend. 

 

Hoeveel condooms worden er wereldwijd gebruikt?

Vraag jij je wel eens af hoeveel condooms er wereldwijd worden gebruikt? Dan hebben wij ook hierop het antwoord voor je. Gemiddeld worden er namelijk 4 miljard condooms per jaar gebruikt. Wel is het zo dat het gebruik in het ene land veel groter is dan in het andere land. In Nederland kiest het grootste deel van de stellen bijvoorbeeld voor de pil als anticonceptie en niet voor het condoom. In Japan ligt dit heel anders. Bijna 8 op de 10 stellen kiest daar voor het gebruik van een condoom in plaats van de pil. 

 

Welke condooms zijn het meest populair?

Wanneer we kijken naar hoeveel condooms er van bekende merken worden verkocht en hoeveel condooms er worden verkocht van minder bekende merken, dan zien we dat wereldwijd de condooms van bekende merken, zoals Durex, toch het meest populair zijn. Het ‘gewone’ condoom wordt het meest verkocht wanneer we kijken naar de totale condoomverkoop. Kijken we alleen naar de condooms met smaakje, dan blijkt aardbeien de favoriete condoomsmaak te zijn. 

 

Hoeveel condooms worden door vrouwen gekocht?

Er wordt vaak gedacht dat het vooral de heren zijn die condooms kopen. In de praktijk blijkt dit inderdaad zo te zijn, maar het verschil tussen de heren en de dames is niet erg groot. Het blijkt namelijk dat 60 procent van de condooms door heren wordt gekocht en 40 procent door de dames. Bij ons zijn heren en dames natuurlijk ook welkom om goede, betrouwbare condooms te kopen in de meest uiteenlopende varianten. Check ons aanbod online en plaats je bestelling. Wij zorgen voor een discrete verzending op de korte termijn.