0

International Condom Day

Februari heeft natuurlijk een aantal speciale dagen, zoals Valentijnsdag, dé dag waarop de meeste nieuwe relaties ontstaan. Deze maand heeft nog een bijzondere dag, namelijk International Condom Day, dé dag die in het teken staat van het condoom. In Rotterdam is hier ook uitgebreid aandacht aan besteed door de Aids Healthcare Foundation. Zo werden er maar liefst 7.000 gratis condooms uitgedeeld op het Centraal Station van de stad.
 

Een optocht met condooms

De tijd dat condooms echt een beetje het gevoel van schaamte opwekten is toch echt wel voorbij, al blijft het kopen van condooms in een fysieke winkel voor velen toch nog wel een wat lastige opgave. Rotterdam heeft laten zien dat er echt niets is om je voor te schamen. Dit werd vooral duidelijk tijdens de optocht die door de stad werd gelopen. Twee levensgrote condooms, in een opvallende roze kleur, mochten de optocht namelijk leiden in het gezelschap van een sfeervolle brassband.
 

De boodschap mag duidelijk zijn

Het doel is natuurlijk het overbrengen van het nut van condooms. Het is zo dat condooms de meest goedkope manier vormen om zwangerschappen, soa’s en hiv te voorkomen. Tegenwoordig kun je al heel voordelig goede condooms kopen. Het is wel altijd belangrijk om erop te letten dat de condooms daadwerkelijk zijn goedgekeurd. Koop je de condooms bij een erkende winkel, zoals bij ons online, dan heb je hier altijd zekerheid van.
 

Minder promotie in ons land

In het verleden werd er veel meer aandacht besteed aan condooms en het  (juiste) gebruik ervan. Veilig vrijen is bijzonder belangrijk en deze boodschap mag niet vergeten worden. Nu condooms vrijwel geen gevoel van schaamte meer opwekken lijkt het alsof het niet meer belangrijk is om condooms en veilig vrijen te promoten. Niets is minder waar. Nog altijd worden mensen onnodig besmet met soa’s of hiv. Ook ongewenste zwangerschappen komen nog geregeld voor. De afname van promotie in Nederland is dan ook niet wenselijk volgens de Aids Healthcare Foundation.
 

Discreet en voordelig veilige condooms kopen

Het feit dat geslachtsgemeenschap voor veel heren aangenamer aanvoelt zonder condoom dan met condoom, dat is algemeen bekend. Toch is het met het oog op de gezondheid en ongewenste zwangerschappen heel belangrijk om wél gebruik te maken van condooms. Koop daarom goede condooms die geen genot wegnemen. Deze vind je natuurlijk in ons assortiment.