0

Naar het station in Utrecht om condooms te passen

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Stichting Soa Aids Nederland heeft een mooie aanloop naar deze dag in gang gezet. Niets is zo belangrijk als veilig vrijen en dit moet steeds opnieuw duidelijk worden gemaakt. Maar hoe doe je dat? Soa Aids Nederland heeft bedacht dat het gebruik van condooms goed onder de aandacht kan worden gebracht door de mogelijkheid te bieden om condooms te passen.
 

Condooms voor iedereen!

Het excuus dat er geen enkel condoom is dat goed past wordt nog wel eens gehoord. Soa Aids Nederland bewijst dat dit niet meer dan een slap excuus is, want voor letterlijk iedereen is er een goed condoom te koop. Iedereen is dan ook welkom bij de pop-up store, welke te vinden is bij Utrecht Centraal. Niet alleen mannen kunnen hier terecht, maar ook vrouwen zijn welkom. Er bestaan uiteindelijk ook vrouwencondooms. Daarnaast zijn echt alle soorten condooms aanwezig, van extreem klein tot extreem groot, van heel dun tot heel dik, van volledig glad tot vol met ribbeltjes en andere details.
 

Er staat zelfs een condoomadviseur voor je klaar

Het valt voor velen niet mee om in een winkel om advies te vragen. Dit heeft vaak ook te maken met het feit dat condooms veelal worden aangeboden in drogisterijen, waar de kassamedewerkers gewoonweg niet zijn getraind om een gedegen condoomadvies te geven. Ga je nu naar Utrecht, naar de pop-up store, dan staat er een professionele condoomadviseur voor je klaar. Daarnaast kun je je eigen maat makkelijk opnemen door gebruik te maken van de speciale meettool. Wil je zeker weten welke soort en maat condooms het best bij jou passen? Dan kun je de condooms discreet uitproberen in een pashokje.
 

Condoomgebruik moet weet toenemen

Het doel van de pop-up store is duidelijk: het condoomgebruik moet weer toenemen. Slechts 55 procent van de Nederlandse jongeren maakt gebruik van een condoom. Onder de volwassenen geldt dat 40 procent van de dames en meer dan 50 procent van de heren geen condoom gebruiken bij een onenightstand of gemeenschap met losse partners. Weet jij precies wat voor condooms jij prettig vindt en welke ook goed bij jou passen? Bestel ze voordelig, snel en discreet bij ons.