0

Nagemaakte condooms hadden 6 miljoen op kunnen leveren

Nagemaakte condooms zijn natuurlijk nooit veilig om te gebruiken. Toch komt het dagelijks voor dat er nagemaakte condooms worden gebruikt. Zeker in bepaalde landen worden condooms gekocht op plaatsen die minder betrouwbaar te noemen zijn. Lang niet iedereen weet dat deze condooms onveilig en onbetrouwbaar zijn. Recentelijk heeft de Chinese politie een bende opgerold die voor 6 miljoen euro aan nagemaakte condooms in het bezit had.

 

Nagemaakte condooms in Durex verpakking

De bende had het slim aangepakt. Zij stopten de onveilige condooms in verpakkingen van Durex. Het is natuurlijk zo dat Durex wereldwijd behoort tot de meest veilige en betrouwbare condoommerken. De bende had ondertussen al een meer dan 500.000 dozen met nagemaakte condooms klaarstaan voor de zware handel. Uiteindelijk hadden deze condooms een bedrag op moeten leveren van 6,3 miljoen euro, naar schatting van de plaatselijke politie.

China staat bekend om de nagemaakte condooms

China is één van de landen waarin het veel voorkomt dat er nagemaakte condooms in omloop zijn. Deze condooms worden vaak op straat aangeboden. Deze illegaal nagemaakte condooms zijn niet alleen van onbetrouwbare kwaliteit, maar worden ook op werkplaatsen gemaakt die niet erg hygiënisch zijn. Hierdoor komt het voor dat de condooms al zijn blootgesteld aan diverse schimmels en bacteriën die klachten kunnen veroorzaken bij gebruik. Daarnaast komt het voor dat nagemaakte condooms zijn gemaakt van gerecyclede condooms. Uiteraard kan het gebruik van deze condooms ook ernstige gevolgen hebben. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het nooit verstandig is om condooms op straat of in een onbetrouwbaar ogende winkel te kopen. Dit geldt voor alle landen, dus ook voor Nederland.

Kies altijd voor betrouwbare, originele condooms

Het gebruik van nagemaakte condooms kan ernstige gevolgen hebben. Het is ook helemaal niet nodig om dergelijke condooms ‘in een steegje’ te kopen. Je kunt, zeker in Nederland, heel voordelig goede en betrouwbare condooms bestellen. Bij ons ben je welkom voor goedgekeurde condooms van diverse bekende en minder bekende merken. Zo kies je altijd voor zekerheid en dat is belangrijk, zeker met het oog op jouw gezondheid en de gezondheid van je (seks)partner. Natuurlijk kun je discreet online bestellen.