0

Ongevoeligheid bij condoomgebruik blijkt psychisch

Ongevoeligheid bij condoomgebruik is een veel gehoorde klacht van de heren. Tijdens een onderzoek naar condoomgebruik werd een groep mannen gevraagd waarom zij een zogenaamde condoom-aversie hebben. Hierbij kwam meerdere malen naar voeren dat de mannen ongevoeligheid bij condoomgebruik ervaren of dat de gevoeligheid gewoonweg sterk vermindert bij het gebruik van een condoom. Experts geven aan dat ongevoeligheid bij condoomgebruik niet meer bestaat in deze tijd. Mannen die dit toch ervaren zouden dan ook last hebben van een zogenaamde psychologische barrière. 
 

Ongevoeligheid bij condoomgebruik bestaat niet meer

Condooms bestaan natuurlijk al heel erg lang en door de jaren heen zijn de condooms steeds een beetje veranderd, en vooral verbeterd. Experts geven aan dat er in het verleden inderdaad vaker sprake was van ongevoeligheid bij condoomgebruik of van een verminderd gevoel bij het gebruik van een condoom. Dit is nog niet zo heel erg lang geleden. Echter, de laatste jaren zijn de condooms zo veel verbeterd dat er absoluut geen sprake meer kan zijn van verminderde gevoeligheid of ongevoeligheid bij condoomgebruik. Fysiek is er dus geen reden om geen condoom te gebruiken. Het is vooral het idee dat de gevoeligheid afneemt dat ervoor zorgt dat mannen het niet prettig vinden om een condoom te gebruiken. 
 

Er bestaan wel fysieke klachten door condoomgebruik

Ongevoeligheid bij condoomgebruik behoort in deze tijd dus echt niet meer tot de fysieke nadelen van condooms, maar dat betekent niet dat er helemaal geen fysieke nadelen zijn. Er is namelijk vastgesteld dat een deel van de mannen last heeft van wrijving tijdens het vrijen met condoom. Deze wrijving, of het schurende gevoel, wordt veroorzaakt door het wat uitdrogende effect van condooms en kan een hete sensatie opleveren die niet prettig is. De experts geven aan dat mannen dit makkelijk op kunnen lossen door gebruik te maken van glijmiddel. 
 

Het juiste condoom doet wonderen

De experts wijzen erop dat de condoom-aversie van mannen niets meer te maken kan hebben met ongevoeligheid bij condoomgebruik. Wel kan het te maken hebben met verkeerde ervaringen van mannen en dit komt vaker doordat zij condooms gebruiken die niet optimaal bij hen passen. Wisseling van soort of merk condoom kan wonderen doen. Natuurlijk kun je bij ons alle soorten condooms vinden. Bestel voordelig en wij bezorgen je bestelling op korte termijn.