0

SOA voorkomen? Gebruik goedgekeurde condooms!

Een SOA voorkomen is natuurlijk heel belangrijk. Veel mensen, voornamelijk jongeren, onderschatten seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Zij denken dat iedere SOA met een antibioticakuurtje wel weer verdwijnt en juist omdat het zo makkelijk te genezen zou zijn kiezen veel jongeren voor onveilig vrijen, zeker wanneer zij geen condoom op zak hebben. Helaas is het allemaal niet zo makkelijk. Lang niet iedere SOA is zo eenvoudig op te lossen. Denk maar eens aan hiv, om maar een voorbeeld te noemen. Door goed condoomgebruik kun je een SOA voorkomen. 
 

Meer heteromannen en vrouwen krijgen een SOA

Het RIVM doet met regelmaat onderzoek naar SOA besmettingen in Nederland. Het blijkt dat het aantal besmettingen onder de heren die gemeenschap hebben met mannen stabiel blijft. Voor de heteromannen en de vrouwen ligt dit anders. Het aantal besmettingen onder deze twee groepen groeit. Al vanaf 2015 is er een stijgende lijn te zien. In 2 jaar tijd groeide het aantal besmettingen met chlamydia bijvoorbeeld met maar liefst 11 procent. In 2016 kregen al meer dan 20.000 Nederlanders te horen dat zij besmet waren geraakt met chlamydia. 
 

Een SOA voorkomen is beter dan genezen

Het aantal mensen dat een SOA test laat uitvoeren bij de huisarts groeit ook ieder jaar. In 2015 werden er een ruime 136.000 SOA tests aangevraagd en uitgevoerd. Een jaar later waren dit er al 143.000. In dat jaar kregen 26.312 personen te horen dat zij een seksueel overdraagbare aandoening hadden. Dat komt neer op 18,4 procent. De grote hoeveelheid SOA tests geeft natuurlijk ook aan hoeveel mensen er bang zijn een SOA te hebben opgelopen en dit zegt dan weer veel over hoeveel mensen onveilig vrijen. Ook gaat het om mensen die gebruik hebben gemaakt van onbetrouwbare condooms. 
 

Een SOA voorkomen met een goedgekeurd condoom

Het gebeurt vaker dat er een condoom wordt gebruikt dat al erg oud is, waarvan de verpakking is gescheurd of waarvan men niet weet waar het vandaan komt. Hierdoor komt het zeker voor dat er verkeerde, beschadigde condooms worden gebruikt die niet betrouwbaar zijn. Wil jij effectief een SOA voorkomen, dan heb je goedgekeurde condooms nodig. Deze kun je natuurlijk veilig, snel en discreet bij ons bestellen.