0

We bewaren condooms massaal verkeerd

Je weet nooit wanneer je een condoom nodig zult hebben. Het is dus niet heel verwonderlijk dat de meesten ervoor kiezen om er een aantal op voorraad te hebben. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de condooms op de juiste wijze bewaard, zodat ze ook na wat langere tijd nog altijd betrouwbaar zijn. Het blijkt dat we hier te weinig aandacht aan besteden, waardoor condooms lang niet altijd meer zo veilig zijn als we denken.

Waar bewaren we onze condooms?
Veel stellen bewaren condooms met regelmaat in de badkamer. Vrijgezellen kiezen er sneller voor om ook een aantal condooms in de auto te leggen. Je weet nooit wat er onderweg nog eens te gebeuren staat! Veel vrouwen hebben een condoom bij zich tijdens het uitgaan en bewaren deze dan los in de handtas. De heren die uitgaan kiezen er vaker voor om een condoom in de broekzak mee te nemen.

Wat is daar dan zo mis mee?
We staan er eigenlijk niet zo bij stil, maar alle bovenstaande plekken voor het bewaren van een condoom kunnen ervoor zorgen dat het condoom beschadigd raakt en niet meer betrouwbaar is. In de broekzak of de handtas kan het condoom makkelijk in aanraking komen met andere objecten, zoals bankpassen en sleutels. Deze objecten kunnen de verpakking beschadigen of doorboren, waarna het condoom niet veilig meer is. De badkamer is geen goede optie, omdat dit een vochtige ruimte betreft. Ook vocht kan de verpakking en het condoom beschadigen. De auto wordt vaak warm, soms zelfs gloeiend heet in de zomer, waardoor het condoom uitdroogt en niet veilig meer is.

Waar moet je het dan wel bewaren?
Bewaar condooms nooit in zonlicht, maar bewaar deze liever op een schaduwrijke plek. Wil je toch een condoom met je meenemen? Stop deze dan in een hard hoesje, zodat de verpakking en het condoom niet kunnen beschadigen of doorboord kunnen worden door scherpe objecten. Ben jij wel toe aan een nieuw voorraadje condooms? Kijk dan snel verder in ons assortiment. Je kunt eenvoudig, snel en discreet online bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.