0

Zo veilig is een condoom van een Kamerlid

Jan Peternotte, Tweede Kamerlid van D66, wordt nog met regelmaat herinnerd aan zijn unieke campagne waarbij hij studenten aan wilde trekken. Hij had bedacht dat als hij een campagne succesvol wilde maken, dan hij de jongeren moest weten te boeien. Met het oog hierop besloot hij speciale condooms te laten maken om deze uit te delen aan studenten. Er was helaas niet al te goed nagedacht over de campagne en tot op de dag van vandaag moet Peternotte erover horen.
 

Maagden in de stemwereld

Het idee van Paternotte was vrij duidelijk, en daar was overigens wel goed over nagedacht. Hij wilde mensen aanspreken die voor het eerst mochten stemmen en ‘de eerste keer’ is natuurlijk altijd bijzonder. Dit linkte hij aan de eerste keer vrijen met iemand en zo kwam hij op het idee om condooms uit te delen. Zo wilde hij de maagden in de stemwereld overtuigen om op hem te stemmen. Dus, hij bestelde een belachelijk groot aantal condooms en ging ermee aan de slag…
 

‘Ga de eerste keer voor Jan’

Er werden flyers bedrukt waarop de tekst stond: ‘Ga de eerste keer voor Jan’. Nu is dit wellicht al wat riskant wanneer je er een condoom bij stopt, maar deze grap werd nog wel gewaardeerd. Paternotte besloot de bestelde condooms aan de flyers te nieten, inderdaad, met een nietmachine! Dwars door de verpakking van het condoom heen, en in meerdere gevallen ook dwars door het condoom zelf. De mailbox van Paternotte stroomde al snel vol met klachten van de studenten die enthousiast gebruik hadden gemaakt van hun condoom. Er zaten gaten in! Het condoom was dus totaal niet veilig om te gebruiken.
 

Er is niemand zwanger geraakt

Meerdere malen kreeg Paternotte te horen dat een meisje zwanger was geraakt nadat zij had gevreeën met iemand die het condoom van D66 had gebruikt. Het zaaide natuurlijk wel paniek bij Paternotte, maar uiteindelijk bleek het in alle gevallen om een grap te gaan. Voor zover bekend zijn er geen dames zwanger geraakt door het gebruik van de condooms met niet-gaatjes. Toch liever kiezen voor optimale veiligheid? Kies dan voor de goedgekeurde condooms uit ons assortiment. Wij zullen ze niet aan de verpakking nieten, maar gewoon zoals het hoort aan je opsturen!